Start rouwproces. 

Eind 2017 begint mijn eigen reis door het Land van Rouw. Ik ontving van het UWV het eindoordeel over mijn keuring. Tussen hoop en vrees maakte ik de envelop open. Eigenlijk wist ik niet, wat ik moest hopen. Daar stond zwart op wit, dat ik ben afgekeurd. Gevoelens van verdriet, nutteloosheid, onmacht en pijn hebben de overmacht, maar ook gevoel van opluchting. Twee jaar lang heb ik gestreden om terug te keren op mijn werkplek, deze strijd was nu eindelijk voorbij. Ik hoefde niet meer zo mijn best te doen tegen beter in. Mijn lijf wilde rust, maar mijn hoofd vond hier van alles van. Wie was ik nu zonder werk, wat ging ik de hele dag doen, mocht ik dagen op bed liggen om weer op te laden. Het bleef een gevecht tussen mijn hart en mijn hoofd.

Rouwproces in uitvoering. 

Om het lege donkere gat te vullen, ben ik gestart met de opleiding bij het Land van Rouw. Deze opleiding was allereerst mijn strohalm om mezelf enige houvast te geven. De dagen kregen weer invulling doordat ik overdag in mijn eigen tempo kon studeren. Daarnaast hoorde ik weer bij een groep mensen.

Vol goede moed zwierf ik door het Land van Rouw. Het begin van mijn reis ging ik door een glooiend landschap. De dalen wisselen zich af met pittige klimmetjes. Ik ben moe, en op de automatische piloot liep ik door. De prachtige uitzichten onderweg gingen aan mij voorbij. Ik was alleen bezig om mijn ene voet voor de andere te plaatsen. Ik geloofde erin, dat door in beweging te blijven, ik vanzelf bij het einddoel van mijn reis zou komen.

Reisgenoot rouwproces. 

Op een dag werd ik bewust van een medereiziger. Een ridder liep naast me. Hij zag er in zijn harnas indrukwekkend uit. De ridder droeg een helm, met een klep voor zijn ogen, waardoor ik zijn ogen niet kon zien. Als ik hem zo zie, heb ik ontzag voor hem. De ridder kon me met een beweging met zijn speer stilzetten. Hij blokkeerde mijn weg, hij zette me letterlijk stil. Mijn wilskracht en hoofd wilden vechten, ik wilde zo graag langs de ridder heen glippen.

Ik realiseerde me, dat ik deze ridder al mijn hele leven ken. Uit ervaring wist ik, dat vechten tegen hem heeft geen zin. Hij was veel sterker en slimmer dan ik. Eindelijk kon ik voorzichtig luisteren naar de boodschap van de ridder.

In mijn volgende blog wil ik deze boodschap graag met je delen.
.