Wie ben ik

Ik ben Simone van Beek (1971), getrouwd en moeder van een tweeling.

In mijn persoonlijk leven kwam ik op verschillende manieren in aanraking met verlies. Een verlies dat als rode draad door mijn leven loopt is mijn ziekte. Op mijn 26e werd ik chronisch ziek. Van de diagnose bleef vooral het woord chronisch hangen. Het was al moeilijk te bevatten, dat ik echt ziek was en nu vertelden de artsen me ook, dat deze ziekte niet weg zal gaan. Op dat moment voelde ik me machteloos, boos en verdrietig. Nu ik terugkijk op deze jaren kan ik zien, dat ik in deze periode veel energie heb verspeeld om te vechten tegen mijn lijf. Het lukte me nog niet om de situatie te accepteren en met mijn lijf te gaan samenwerken. Vijf jaar geleden kreeg ik een terugval en werd ik afgekeurd van mijn werk. Het definitief wegvallen van mijn werk gaf een gapend gat in mijn leven. Als houvast in deze periode ben ik gestart met een opleiding bij het Land van Rouw. In deze opleiding word je opgeleid tot rouw- en verliesbegeleider en staat je eigen rouwproces centraal. Tijdens mijn opleiding heb ik rondgereisd door mijn eigen land van rouw. Ik heb mezelf opnieuw welkom leren heten, heb mijn verliezen een voor een opgepakt en aangekeken en heb bewust afscheid genomen. Op deze manier voelt voor mij dat de cirkel van mijn eigen rouwproces rond is. Ik schrijf bewust rond, omdat ik weet dat het verlies altijd bij me blijft. Ik heb de verliezen nu verweven in mijn leven.

Ook ik ben dierbaren verloren aan de dood. Het prachtige gedicht van Floortje Agema beschrijft zo prachtig, hoe ik mijn verliezen heb verweven in mijn leven. Ik heb zoveel van deze mensen gehouden, dat ze nooit uit mijn gedachten zullen gaan. Ze hebben een ‘andere’ plek gekregen in mijn leven. Wibe Veenbaas zegt hierover: ‘Rouw is de achterkant van de liefde’. Daarom zullen ze altijd met mij verbonden zijn.

Ik heb van mijn verlieservaringen willen leren en ben deze gaan zien als een bron van inspiratie en groei. De vraag: “waarom ik?” stel ik niet, omdat me dat niet verder helpt in mijn ontwikkeling. Ik wil blijven zien dat ik altijd een keuze heb. Een keuze om in vrijheid te leven en me niet te laten gijzelen door mijn gedachten en gevoelens. Ik wil mijn hoofd en mijn hart met elkaar verbinden en van daaruit jou ontmoeten. Het is mijn passie om jou te begeleiden in je persoonlijke groei. 

Mijn echte leermeesters zijn de mensen met wie ik een stuk op hun levenspad heb mogen meelopen. Een ontmoeting van mens tot mens. Ik maak een diepe buiging voor alles wat zij mij hebben geleerd.

 “Simone creëerde een ruimte waarin ik het gevoel had helemaal mezelf te kunnen zijn zonder angst overspoeld te worden door emoties. Zij gaf op een rustige, liefdevolle manier ruimte aan mijn proces. Ik voelde me begrepen en gehoord.
Met behulp van systemische technieken heb ik mijn probleem/vraag in beelden, gevoelens en lichaamssensaties kunnen ervaren en inzicht gekregen in mogelijke oplossingsrichtingen.
Ik ben er heel blij mee en kan Simone als coach van harte aanbevelen.” – M. uit Amsterdam

 “De gesprekken met Simone zijn helpend. Zij luistert aandachtig en raakt met haar vragen de essentie. Indrukwekkend vond ik hoe wij samen met kleine houten poppetjes mijn familie van herkomst wisten neer te zetten en wat zich daar voor mij openbaarde. Dat inzicht hielp mij verder op weg. Op een liefdevolle manier weet je je veilig in een warme omgeving.” – M. uit Bunnik

“Simone luistert aandachtig en observeert scherp, ze laat ruimte voor stiltes en voor wat zich aandient. Daarmee gaf ze mij een plek om te mogen zijn met alles wat er was. 
Nieuw voor mij was om te ervaren dat Simone behalve als coach/hulpverlener ook als mens echt dichtbij komt. Daarmee bedoel ik dat ze mij soms haar eigen emotie liet zien, m’n handen pakte toen ik uit contact ging of me een knuffel gaf bij het weggaan. Ik heb dat als bijzonder en prettig ervaren.” – J. uit Den Haag