Hoe ga ik te werk?

Op de eerste plaats ben ik geïnteresseerd in jouw verhaal. Ik luister met een open hart en zonder oordeel naar jou en bied je alle veiligheid en ruimte om je verhaal te vertellen. 

In mijn praktijk vind ik het belangrijk om met elkaar te verbinden en samen te doorvoelen wat er nu precies speelt. Ik stel vragen die jou uitnodigen om naar binnen te gaan. Je mag bij mij jezelf zijn, met al je gedachten, gevoelens, ervaringen en levenskracht. 

Na het kennismakingsgesprek maak ik graag met jou een genogram van je gezin van herkomst. Dit zegt
ons beiden meer dan je zou verwachten. Want zoals Stef Bos prachtig zingt in het lied Welkom :
“daar ver in het verleden, ligt de bron van wie wij zijn”.

Aan de hand van systemisch werk kijken we samen welke plek jij inneemt in jouw familiesysteem.
Ook komen de verliezen aan het licht. Hoe wordt er in jouw familie omgegaan met belangrijke thema’s
en verlies. Hoe ben je welkom geheten en hoe wordt er afscheid genomen? Ik werk graag met tafelopstellingen van vloerankers of poppetjes. Vaak helpt het om op een andere manier een blik te werpen op jouw situatie. Op deze manier wordt sneller inzichtelijk wat er speelt en welke bewegingen je maakt.

 Wanneer je het moeilijk vindt om woorden te vinden en zit je ervaring opgeslagen in het lichaam, dan gaan we op andere manieren aan de slag.

 Ik nodig je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Daarin wordt vaak al duidelijk hoe en waar we samen mee aan de slag gaan. Het aantal sessies spreken we samen af. We zullen regelmatig praten over hoe de sessies verlopen. Zo nodig stellen we in overleg de koers bij

 

Welkom
Op een dag ben je geboren
Uit samengaan ontstaan
Uit een lange rij van mensen
Die nog diep in jou bestaan
Met hun angsten en verlangens
Met al hun liefde en hun pijn
Daar ver in het verleden

Ligt de bron van wie wij zijn

Bron: Stef Bos, Welkom (De kern)