Voor wie?

Herken jij het gevoel, dat je zo hard aan het werk bent en er komt maar weinig uit je handen. Je bent onrustig en door je hoofd spoken veel gedachten. In je lijf voel je af en toe een pijntje en je vraagt je af waarom je zo moe bent. Je lijf weet al dat het tijd is om even stil te staan. Toch ga je maar door.

Ik heb dit zelf mee gemaakt en ik weet hoe eenzaam ik me in deze periode heb gevoeld. Ik voelde me niet thuis bij mezelf en niet thuis bij de ander. In mijn begeleiding loop ik graag een stukje met je mee om te onderzoeken waarom je blijft doorrennen en waarom je de signalen van je lichaam negeert. Niemand kan precies invoelen, hoe jij je voelt. Ik weet nu wel, dat je dit proces niet alleen hoeft te doorlopen. Het is belangrijk om je hulpbronnen te kennen en deze in te zetten. Ik kan daarbij iets voor je betekenen. Ik kan het verlies niet voor je ‘oplossen’, ik kan je wel inzichten geven hoe je met het verlies om kunt gaan. Waarbij altijd geldt: je doet het op die manier, die voor jou het beste is. Wees niet te streng voor jezelf.

Herken jij je in de volgende situaties:

  • Je zit niet lekker in je vel. Je voelt je lusteloos en ziet de wereld door een donkere bril. Je weet niet meer wie je bent en waar je behoefte aan hebt. Samen kijken we met een milde blik naar jouw situatie. We brengen in beeld hoe jouw energiehuishouding er uitziet. Er ontstaat bewustwording van patronen, die jouw eigen gezondheid niet dienen. Uiteindelijk doel van mijn begeleiding, dat je bewust wordt van je eigen handelen en dat je weer verantwoordelijkheid kunt nemen in deze situatie.

 

  • Binnen je gezin is er iemand ernstig ziek. Of het nu gaat om een zieke ouder of een ziek kind, dit heeft impact op het hele gezin. Ik begeleid gezinnen in deze situatie, omdat ieder op zijn eigen manier hierin zijn weg heeft te zoeken. Een deel van de weg bewandel je als gezin samen, en een deel ook vaak in je eentje. Liefde voor elkaar kan ervoor zorgen, dat je soms niet alles met elkaar kunt delen. Daarom is het fijn om binnen de begeleiding samen en los met elkaar te praten. Iedereen verwerkt zo’n situatie op zijn eigen manier en mag hiervoor ook ruimte krijgen.

  • Binnen het werk loop je tegen problemen aan, die op de een of andere manier steeds in een andere vorm terugkeren. Je bent niet in staat contact te maken met je eigen grenzen. Wanneer je dan eindelijk toch je grens aangeeft, is het kwaad al geschied. De emmer is op dat moment niet gewoon vol, maar al geruime tijd aan het overstromen. Hoe word je bewust van patronen die jezelf niet dienen en hoe kun je opnieuw keuzes maken?.
  • Je bent een dierbare verloren. Het gemis voelt zwaar en er hangt een dikke mist om je heen. Het lukt je niet om je leven opnieuw, zonder aanwezigheid van die ander, vorm te geven. Je durft je verhaal niet keer op keer te delen. Je bent bang anderen hiermee tot last te zijn. We luisteren keer op keer naar jouw verhalen. We kijken naar jouw verlies. Daarbij brengen we jouw systeem van herkomst met alle verliezen in beeld. Dit is belangrijk, want datgene wat niet aanwezig mag zijn, is juist ten volle aanwezig.
  • Je wilt het liever allemaal alleen doen, dan anderen te willen belasten. Wat resoneert er bij jou als ik dan tegen je zeg:
    je moet het zelf doen én je hoeft het niet alleen te doen. We brengen jouw hulpbronnen in kaart.