GOED VOOR JEZELF ZORGEN

Nu onze kinderen gesetteld zijn op hun nieuwe plek in de wereld, is er ruimte om lekker met mijn man op pad te gaan. Wil je meer over de avonturen van de kinderen lezen, lees mijn vorige blog over Afscheid nemen.

Het was twintig jaar geleden, dat wij samen op vakantie zijn geweest. Het was fijn om na het afscheid nemen, het toch enigszins lege gevoel dat de kinderen achter laten, te vullen met nieuwe indrukken. We hebben goed voor onszelf gezorgd, door na een drukke zomer met alle voorbereidingen, onze reis daarna te plannen. We zijn afgereisd naar Portugal, waar we eerst een paar dagen Porto en daarna Lissabon hebben bezocht. Beide zijn prachtige steden, waar we doorheen hebben geslenterd zonder plan. Gewoon kijken waar je uitkomt. Op deze manier kwamen we op de meest verborgen mooie plekjes en hebben we lieve en interessante mensen ontmoet. We hebben onze stedentrip afgesloten aan de kust.

Met mijn voeten in de Atlantische oceaan, kon ik pas voelen, wat alle indrukken van deze reis met mij hadden gedaan. Ik was wel iets overprikkeld van alle drukte van de stad. Daar luisterend naar de kracht van de zee en de golven aan mijn voeten, voelde ik de spanning die in mijn lijf was opgebouwd, wegvloeien. Wat is het toch heerlijk om in de natuur te zijn en helemaal op te laden.

Iedereen neemt zich na de vakantie voor om het fijne ontspannen vakantiegevoel niet los te laten. Daar staand in de zee heb ik me voorgenomen om me vaker op te laden in de natuur. Niet alleen het rondje met de hond, maar echt mooie natuurplekken opzoeken. Ik heb dat ook nodig om echt te voelen wat mijn lijf nodig heeft.

Hoe doe jij dat, goed voor jezelf zorgen en in contact blijven met je lijf. Ik lees het graag in de comments. Heb je moeite om in contact te komen met je lijf. Ik kijk en voel graag een keer met je mee. Je bent van harte welkom in mijn praktijk. www.samen-onderweg.nl