Lopend met de hond door het laantje langs de begraafplaats, zie ik deze prachtige boom en denk ik aan de woorden van Riet Fiddelaers-Jaspers

 

Dankzij 

de diepte van mijn wortels,

de bomen om mij heen,

de nieuwe tere aanplant,

doorsta ik de storm,

en buig ik langzaam terug.

Deze woorden bemoedigen mij, wanneer ik me iets minder voel. Deze boom bijvoorbeeld liet me zien, dat we het allemaal wel eens moeilijk hebben. Ik voeldel me door het zien van deze boom minder alleen. Deze boom deed me ook realiseren, hoe prachtig de natuur is. Kijk eens hoe veel kleuren groen je op deze foto ziet. Het was echt prachtig en ondanks mijn sombere gedachten kon ik tijdens deze wandeling hiervan genieten. Het gaf me kracht en opeens kwamen deze woorden van Riet bij me op. Ze schrijft prachtig in het boek Natriltijd, hoe we als mens kunnen terugbuigen na een storm. In de natuur kom ik dichter tot mezelf en geeft het me kracht om door te gaan. Ik hoop, dat jij de schoonheid van de natuur ook kunt zien. Lukt je dit niet, omdat er in je leven veel speelt, voel dan of het tijd is om met iemand te gaan praten. Het kan zo verlichten om je zorgen met iemand te delen. Ik wil graag met jou samen de natuur opnieuw ontdekken. Dus voel je je aangesproken, voel je welkom voor een kennismakingesprek met een mooi uitzicht op onze prachtige tuin.