Dit prachtige gedicht van Gerdine Smit verwoordt zo mooi waarom mijn praktijk ‘Samen Onderweg’ heet. Voor de start van mijn opleiding wist ik al, dat mijn praktijk deze naam zou krijgen. Ik ervaar mijn leven als een reis, waarbij er in bepaalde stukken van mijn leven verschillende medereizigers meereizen. 

Rouwproces.

Samen is voor mij belangrijk, omdat ik het rouwproces zelf als eenzaam heb ervaren. Mensen vragen mij, had je dan geen mensen om je heen, die je konden steunen. Natuurlijk waren deze mensen er wel. Ik kon me alleen niet met hen verbinden. Ik kon mijn eigen verdriet niet dragen, laat staan dit verdriet met anderen delen. Doordat het te zwaar was, koos ik ervoor om het alleen te doen. Ik schrijf ‘kiezen’, maar het was geen keuze. Het was de enige beweging die op dat moment kon maken. Pas op het moment dat ik vastliep, lees zieker werd, kon ik hulp aanvaarden.

Coaching.

Nu jaren later na vele gesprekken met coaches en het volgen van de opleiding Land van Rouw, kan ik zien waarom ik reageerde zoals ik heb gereageerd. Het voelde alsof niemand mijn verdriet en pijn kon oplossen én dat klopte. Ik heb door de tijd mogen ervaren, dat ik zelf door het rouwproces heen moet gaan, én dat ik dat niet alleen hoef te doen.
Het is zo fijn, dat iemand kan luisteren naar je. Door het delen van mijn verhaal, waarbij alle emoties er mochten zijn, kon ik mijn eigen kracht weer ontdekken. Ik ben zo dankbaar voor de coaches en opleiders die in die periode op mijn pad zijn gekomen.

Vanuit deze ervaring ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik wil graag als ervaren gids een stuk met je meewandelen in jouw land van rouw.

Ik ben er voor je!

Voel je altijd welkom om vrijblijvend contact op te nemen.

#rouw#rouwproces#ziekte#verlies#coaching